Logo

Bemanning under og etter koronakrisen

I over 20 år har hjertene våre her i Ambio banket for det å finne den rette kandidat til jobben som skal gjøres, enten det er til en midlertidig eller fast stilling.
Uansett hva slags jobb som skal utføres og hva slags kvalifikasjoner den krever – det er alltid like viktig å treffe blink med kandidaten.

Hjerterytmen i bemanningsbransjen er synkron med pulsen til næringslivet. Nå har vi hatt hvilepuls litt for lenge, og begynner å bli utålmodige etter å hjelpe bedriftene våre med å få hjulene i gang igjen. Til det trengs gode og motiverte folk!

Samtidig er det mer enn noen gang er viktig å få rette personer på rett plass. Mange bedrifter er i en mer sårbar situasjon nå, på grunn av sviktende omsetning, noe som gjør at det å treffe på ansettelsene blir enda mer kritisk. For å ansette feil person i jobben koster dyrt. Det er derfor ekstremt ærefullt å få lov til å hjelpe bedriftene med akkurat den oppgaven. Vi jobber kontinuerlig med å skaffe menneskelige ressurser til både konsulentjobber og permanente stillinger.

Vi merker allerede at det begynner å røre seg igjen, etter en usedvanlig koronastille tid. Men det er naturlig at bedriftene er forsiktige med ansettelsene når tidene er så usikre. I dag ser vi derfor at behovet for å ansette folk i midlertidige stillinger er aktuelt for stadig flere av våre bedriftskunder.

At arbeidsledighetstallene er de høyeste siden krigen er ikke bra for noen. Det bare illustrerer hvilken dyp krise vi er i. I praksis betyr det at det er mange flere kvalifiserte kandidater som er på jakt etter færre nye jobber. Det er utfordrende både for kandidatene, for de som skal ansette og for oss som jobber i bemanningsbransjen.

Vi har heldigvis mange kunder som bruker oss strategisk over tid. Det betyr at vi kjenner både bransjen og kundene sine behov omtrent like godt som om vi satt på innsiden selv. Når vi skal rekruttere er det en uvurderlig kunnskap, som gjør veien til den riktige kandidaten både raskere og billigere.
20 års erfaring får man bare hvis man alltid opptrer med integritet, har et stort nettverk, forstår hva kundene trenger og raskt setter seg inn i behovene til nye bransjer og regioner. Kombinerer man alt dette med kvalitet gjennom hele rekrutteringsprosessen, sikrer det at rett person havner på rett sted.