Logo

Gjenåpningsbobler og rekrutteringsvekst

 

I dag snakker mange finanseksperter om en grønn børsboble, en boble som likner på den vi hadde da dotcom-hypen krasjlandet og arbeidsledigheten føk i været i hele verden i år 2000. Men sannheten er at det sjelden har vært lettere å spå vekst enn akkurat nå, i hvert fall på kort sikt.

Dette er fantastiske nyheter etter at vi har hatt en prekær situasjon de siste 18 månedene, og levd i en pandemi med restriksjoner på de fleste områder. Så hva skjer nå da? 

Veksten vil komme, den vil komme raskt – og kampen om hodene vil være proporsjonal. Hvordan tiltrekker en seg de beste hodene? De klokeste og mest egnede for akkurat DIN bedrift?

Det er nemlig ikke ‘kun’ kompetanse som er avgjørende for om du klarer å finne den beste nye medarbeideren; det skal nemlig også klaffe godt med personlighet, holdninger og være en god match i ditt arbeidsmiljø og passe i bedriftens strategi for videre utvikling. Så – hvordan tiltrekker akkurat dere dere de beste hodene?

At de fleste sektorer forventer vekst er fantastiske nyheter. Men større kamp om hodene, betyr også at det blir vanskeligere og dermed mer tidkrevende å rekruttere. For mange virksomheter kan den beste løsningen være å søke støtte hos noen som jobber med rekruttering til daglig. På den måten kan bedriftene frigjøre tid til å konsentrere seg om det de er best på – og samtidig sikre en forsvarlig rekrutteringsprosess med det beste resultatet for både bedriften og kandidaten.

Når bedriften din skal vokse, er det mange brikker som skal på plass og som bare du vet best. Vekststrategi, nye markeder, utvikling, hvilken retning, kommersielle hensyn, osv. I tillegg skal en få fatt i ressurser og den rette kompetansen. Kanskje du opplever at ingen gode kandidater søker på stillingsannonsen din? Kanskje får du mange søkere, men ingen aktuelle?

Det å lete etter, og finne, de rette kandidatene er faktisk litt av et kunststykke.

Vi i AMBIO, kan tilby deg hjelp med disse rekrutteringsprosessene. Vi har et etablert nettverk og har kontakter med kandidater som vi vet er på utkikk etter nye utfordringer, faglig eller personlig eller av andre årsaker. Vedkommende skal selvsagt kvalitetssikres for akkurat DEG som kunde.

Høres dette interessant ut for deg og din bedrift?  Ta gjerne kontakt for en rekrutteringsprat om hvordan vi kan skreddersy rekrutteringsarbeidet for akkurat din bedrift.