Logo

2022: Mindre snakk om korona – mer snakk om kompetanse

Noen har en stilling som er sånn at man mer enn gjerne tenker jobb også på fritida, for eksempel i juleferien. Kanskje man grubler over hva jobben gir deg, hva den konkret inneholder og på hvordan den og arbeidsplassen kan videreutvikles i takt med endrede krav og forventninger ute i markedet. Jeg er utrolig heldig som har en sånn jobb, og det er akkurat den matchen vi ønsker å skape for våre kandidater og kunder.

Nå var ikke det ment som et hint om at folk skal jobbe eller tenke jobb i jula, i hvert fall ikke de som ikke vil eller trenger det. Men jeg ville bare illustrere hvor gira jeg er på alt det som skal skje i Ambio People etter jul. Mye av det spennende vi har på blokka kommer garantert til å kverne rundt under topplokket i til rytmen av julesanger og spaserturer på et (forhåpentligvis) gnistrende vinterføre her på Nord-Jæren.

Men vi har ikke tenkt til å avsløre så mye om hva som kommer i 2022 ennå. Det får dere vente til 2022 med å få vite. Men jeg kan si så mye som at vi har rekruttert enda en spennende medarbeider som skal være med på å utvikle vårt tilbud til markedet. Det jeg kan avsløre er at vi neste år vil tilby kurser i forbindelse med lederutvikling og kompetanseheving. Her vil vi dele gode råd og refleksjoner, arrangere gruppearbeid for å belyse og løse utfordringer man kommer opp i når man jobber med å fylle stillinger med nye, kloke hoder.

I disse dager går tankene spesielt til de som opplever en usikker jobbsituasjon. Nye koronatiltak rammer mange. Noen mister jobben. Noen blir permitterte. Noen får kanskje lønns

støtte. Men veldig mange opplever uansett en form for uforutsigbarhet.

Flere av de som har blitt berørt negativt i løpet av pandemien møter vi i Ambio People, enten i form av nye kandidater som er ute etter en jobb – eller bedrifter som trenger støtte i vanskelige prosesser. Vi er glade for å kunne bidra, men her ønsker vi, som alle andre, et næringsliv som raskt kommer seg på beina og begynner å fungere normalt igjen.

Det har kanskje aldri vært viktigere å hjelpe folk ut i jobb eller hjelpe bedrifter med å finne kandidater. Det gir oss i bemanningsbransjen ekstra motiverte og masse energi inn i det nye året som er rett rundt hjørnet.

Jeg håper alle, uansett livssituasjon, får en eller annen form for velfortjent pust i bakken de neste par ukene. Etter år to med korona er mange ganske utmattede, og vi trenger å lade batteriene. På tampen av 2021 vil jeg gjerne ønske våre framoverlente kunder og flotte kandidater og kolleger i Ambio et framgangsrikt år i 2022. Jeg håper vi kan snakke mindre om korona og mer om kompetanse.