Logo

Virusviraken som setter bransjen på vent

Til å ikke være mer enn 100 nanometer stort, har det såkalte koronaviruset skapt usedvanlig mye trøbbel for næringsliv, helsevesen, skole, idrett, kultur og øvrig aktivitet i ganske store deler av verden.

Også i vår bransje følger vi nøye med konsekvensene etter hvert som viruset brer om seg. Mest påtakelig er hvordan helsesektoren og de som leverer matvarer bemanner opp, mens næringslivet ellers permitterer. Det er kort og godt en krevende tid for alle som har en jobb eller som har ansatte som jobber for seg.

I verste fall fører det vesle viruset til at mange virksomheter går konkurs og at arbeidsledigheten stiger til nivåer vi ikke har sett tidligere i det moderne Norge. Men, til tross for dystre utsikter, jeg føler meg trygg på at vi kommer gjennom dette og at ting kommer til å normalisere seg. Spørsmålet er bare når. Og hva i all verden gjør vi i mellomtiden?

I Ambio gjør vi som selskaper flest akkurat nå: Vi har hjemmekontor når vi kan, er nøye med hygienen, holder god avstand og reduserer personlig møtevirksomhet til et absolutt minimum, og bruker skype eller videomøter hvor dette er mulig. Men ellers gjør vi det samme som ellers; vi jakter kontinuerlig på den rette kandidaten til din bedrift – eller omvendt! (https://ambio.wpengine.com/et-adrenalinkick-a-finne-den-rette/).

Jeg merker på flere av kundene våre at de opplever mye usikkerhet disse dagene. Og jeg tror vi dessverre vil ha det sånn en god stund framover. I denne fasen legger selv ambisiøse arbeidsgivere bort ekspansjonsplanene. Dette berører både de aller minste virksomhetene og mange av de største. Og til syvende og sist er de som rammes hardest arbeidstakerne og de som søker jobber.

Når vi i Ambio leverer HR-tjenester er vår erfaring at alle typer virksomheter setter pris på gode rådgivere, gjerne de som ser ting utenfra, enten man skal rekruttere eller redusere. Ring oss gjerne for en uforpliktende samtale om dere trenger støtte, enten det er HR-faglig kompetanse eller bare mer kapasitet, i en utfordrende tid.

I en rekrutteringsprosess er møte mellom mennesker naturlig og ikke minst viktig. I en periode framover må vi unngå denne typen møter og fine andre måter å oppnå samme kunnskap på. Men vi må se positivt på det. Dette gjør oss kreative og gjør kanskje at vi finner måter å jobbe på vi kan ta med oss inn i en framtidig normalsituasjon.

I Ambio bemanner vi framtiden. Ved å finne den beste kandidaten til oppdragsgiverne våre, bidrar vi til at de settes bedre i stand til å nå sine forretningsmål. Det har vi tenkt til å fortsette med, med full styrke.

Vi ser derfor fram mot lysere tider med glede og optimisme. Husk at vi er å treffe som normalt på telefon og mail, og vi setter alltid pris på en god rekutteringsprat!

Torild Aukland

Avdelingsleder